9 Mayıs 2013 Perşembe

Balkan turu sonrası(İlk durak Timişoara)

Merhaba.
Balkan turundan döndük nihayet :) iki gündür dinleniyorum ancak kendime gelebildim.Balkan turu çok iyiydi fakat planımızda olmayan şeyler de oldu.Bu yüzden biraz uzadı.Bir sürü not aldım hepsini yazacağım:)
İlk durağımız Timişoara oldu. Oradea'dan  Belgrad'a direkt tren yokmuş.Bu yüzden Belgrad'a geçmek için oraya gittik. Timişoara Oradea'ya üç saat uzaklıkta. Gittiğimizde büyük bir sürprizle karşılaştık. 1 Mayıs :)
O gün bir 1 mayıstı dolayısıyla her yer kapalıydı.Yurt dışında bir mayısın bu kadar ciddi bir şekilde kutlandığını tahmin etmemiştik.Yakınlarda bir arap lokantası bulduk.Oradaki adam sağolsun bize çok yardımcı oldu.Hatta bize kahve ikram etti.Biz şaşırdık tabi buralarda alışkın değiliz.1 mayıs olduğu için her yerin kapalı olduğunu söyledi.O gün orada kalmaya karar verdik. Hostel aradık. Tren garının hemen yanında  bir hostel var. İsmi  ''Hostel Nord'' orada kaldık. Hostele yerleştik biraz dinlendik ve gezmeye başladık.Temiz bir hostel hem fiyatı da uygundu. Gezmeye başladık ama acayip sıcaktı.İkide bir kendimizi çimenlere atıyoruz :D  Sıcakta cidden gezilmiyor yahu.Akşam üstü hava biraz da olsa düzelti bizde rahatça gezdik.Her zamanki gibi kafamıza göre gezdik bol bol yürüdük ve Timişoara bitti :) Sabah erken saatte trenle Belgrad'a geçeceğiz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder