21 Mayıs 2013 Salı

Erasmus Romanya Oradea Alışveriş




Merhaba
Bu yazımda alışverişten bahsetmek istiyorum.
Öncelikle belirtmeliyim ki burada en çok yiyeceğe ve gezmeye para harcayacaksınız.Yurt dışında çok uygun fiyatlara kıyafet alırım diye düşünüyor olabilirsiniz ancak Romanya Oradea'da pek bir mağaza yok.
Oradea'daki en büyük alışveriş merkezi Lotus'tur.Lotus'ta birkaç bilindik mağazanın dükkanı var(Örneğin C&A) Oradea'da genelde ikinci el kıyafet satan mağazalar var.Size tavsiyem buraya alışveriş için gelmeyin.Gelirken ihtiyacınız olacak kıyafetleri getirin ve eğer çok zor durumda kalırsanız buradan alın.

Gelelim asıl meselemiz olan yiyecek alışverişine.
Burada ''Carrefour, billa, profi, real, trei G'' alışveriş yapabileceğiniz yerler.

1-) Carrefour: Buradaki en büyük market diyebilirim. Oradea'da iki tane var.Biri Lotus alışveriş merkezinin içinde.Lotus'un içindeki epey büyük.Aradığınız neredeyse her şeyi bulabilirsiniz. Carrefour'un kendi ürünlerinin fiyatları çok uygun. Meyve ve sebzenin fiyatı uygun(buraya göre). Carrefour'un kendi sütü,yoğurdu ve suyu da iyi. Ben çoğu zaman oradan alışveriş yapıyorum.

2-)Billa: Billa Oradea plaza'nın içinde. Billa'nın kendi ürünlerinin ismi ''Clever'' .Billa'nın da kendi ürünlerinin fiyatları uygun. Billa'nın clever marka suyu iyi. Billa'da yeşil ve kırmızı mercimeği bulabilirsiniz.Sebze ve meyvenin fiyatı da uygun. Carrefour'dan sonra en çok alışveriş yaptığım yer.

3-)Profi: Profinin önünden tramvay geçmiyor.Bu yüzden oraya pek gidemedim.Ama fiyatlar uygundu. Profi buranın BİM'i gibi bir yer.Fiyatlar uygun.Fiyatının uygunluğu bakımından buranın BİM'i Billa ve Profi diyebiliriz.

4-)Trei G: Crişul alışveriş merkezinin en alt katındadır.Bizim eve çok yakın olduğu için en çok uğradığımız yerlerden biri. Fiyatı uygun olan şeyler de var pahalı olan da. O yüzden orada neyin uygun olmadığını bilmeniz gerek.

5-)Real: Real'in kendi ürünlerinin ismi ''Tip'' ve ''Real'' bu ürünlerin de fiyatları uygun.Yalnız Real' in önünden tramvay geçmiyor.Sadece otobüs var.O yüzden Real' e de çok fazla gidemiyoruz.Epey sapa bir yerde.

Sizlere genel bir fikir vermek için bu yazıyı yazdım.Ama size tavsiyem geldiğinizde zaten bir sürü boş vaktiniz olacak.Tüm alışveriş merkezlerini gezin.Fiyatlarına bakın.Nereden ne alabilirsiniz not alın.

Not: Alışveriş poşetleri ücretsiz değil.Hepsi için belli bir miktar para ödemeniz gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder