27 Mayıs 2013 Pazartesi

Romanya-Oradea Ulaşım :)

Merhaba
Bu yazımda buradaki ulaşımdan bahsedeceğim.Romanya'da ulaşım genelde trenle sağlanıyor.Tren hatları oldukça geniş. Oradea'ya trenle gelmiştik. Bükreş-Oradea arası trenle 12 saatcik:) O yolculuğun ne kadar mükemmel olduğunu daha önce bir yazımda da belirtmiştim.Yol uzun.Tren çok kötüydü.Bileti ekonomiden almıştık belki sebebi bu olabilir.Çok şükür o konsere kutusundan tek parça halinde kurtulduk:):) Bu arada şunu belirteyim benim gibi hayatında ilk kez trenle yolculuk yapacakların dikkatine. Trene binmeden önce yanınıza yiyecek bir şeyler ve en önemlisi de su alın.Biz o hataya düştük ve epey susuzluk çektik.

Buraya gelince okuldan bir karne verdiler.Bu karne Romanya içi tren seferlerinde %50 indirim sağlıyor.(CARNET CUPOANE) Ancak uluslarası seferlerde öğrenci indirimleri olmuyor.
(Soldaki tren için karne,Sağ taraftaki tramvay ve otobüs için aylık alınan bilet)

Oradea'da ulaşım tramvay ve belediye otobüsleri ile sağlanıyor.Öğrenciler için güzel bir uygulama var. O.T.L. noktalarına gidip tramvay ve otobüs için aylık bilet alabiliyorsunuz.Bunun için öğrenci karneniz ve pasaportunuzun fotokopisi yeterli.Aylık sadece 30lei(15 tl) ve sınırsız.

Taksiler :  Hazır ulaşımdan söz etmişken taksilerden bahsetmemek olmaz.Romanya'da taksiler çok ucuz.
Ancak dikkat ! Yabancı olduğunuzu anlayınca fiyat direkt ikiye katlar ya da  sizi epey bir gezdirirler :) Size tavsiyem yola çıkmadan önce ücretin ne kadar tutacağını sorun ya da adamla baştan anlaşıp yola çıkın.Eğer bulabilirseniz bir Türk dükkanı bulun ve sizin için bir taksi çağırmalarını rica edin.

Aklınıza takılan soru olursa beklerim :) İyi geceler

2 yorum:

  1. Mekanlar hakkında da bilgi verebilir misin, nerede yemek yenilebilinir, neresi uygundur? :)

    YanıtlaSil
  2. Bununla ilgili bir yazı gelecek :)

    YanıtlaSil